PC & LAPTOP SERVIS RAČUNARA, PRODAJA LAPTOPOVA - KOD FONTANEicon PC Servis      Icon Tetracom Sajtovi      Icon Tetracom Računariservis laptopova 4
servis laptopova 5
Naš PC & LAPTOP servis laptopova tj. desktop konfiguracija se nalazi u dugačkoj stambenoj zgradi odmah iza TC Fontane a na svega 300m od kružnog toka blizu opštine N. Beograd. Brz i jednostavan pristup sa Autoputa, Zemuna, Brankovog Mosta (centra). Radno vreme je od 08-20. Ako vam zatrebaju naše kompjuterske usluge uvek ste dobro došli.

Mi smo servis u kome se uspešno realizuje popravka kompjutera koji nisu u garantnom roku, a najčešći korisnici su pojedinci i preduzeća iz komšiluka. Ovaj PC SERVIS računara osim za Novi Beograd i Zemun, nije daleko ni korisnicima kojima je boravište Dorćol, Miljakovac, Banjica, Konjarnik, Batajnica, Karaburma, Banovo Brdo, Žarkovo, Rakovica, Voždovac, Medak, Mirijevo, Zvezdara, Kumodraž, Bežanija, Dedinje, Surčin, Borča, koji godinama svoje konfiguracije računara ovde donose na servis i održavanje. Nije Beograd jedino mesto našeg delokruga jer je popravka laptopova i servis računara kvalitetno odrađena i mnogim korisnicima širom Srbije, koji ponovo dolaze i često pozovu radi podrške ili saveta.

Dolazak na vašu adresu je moguć jedino u sličaju neke hitne intervencije, odnosno ugradnje / testiranja vaše novo-kupljene opreme. Zbog stalnih obaveza na terenu, blagovremeno najavite svoju posetu na mobilni, kao i na 011 6600 530. Naša zgrada ima dvostruki prolaz za kola i lako se nalazi slobodno parking mesto. Ako dolazite busom iskoristite brojne gradske linije koje prolaze pokraj FONTANE i zgrade opštine N. Beograd.

Kupci naših uređaja dva puta godišnje imaju pravo na besplatno čišćenje prašine i besplatnu kontrolu softvera i hardvera tokom celog garantnog roka (2 / 3 godine), a ostvaruju ga dolaskom u naš servis.
servis laptopova beograd

Novi Beograd Zemun, PC servis kod Fontane - popravka laptopova laptop servis računara popravka kompjutera i serveraU eksploataciji kompjutera važan je pravilan i pre svega pouzdan rad, potom i vek trajanja u uslovima vašeg okruženja (preduzeće, stan). Problemi laptopova te ostalih konfiguracija koji nam otežavaju poslovanje, najviše su vezani za fizičke kvarove ali i prisutnije "psihičke" kvarove - incidente u softveru. Oba ova segmenta zahtevaju stručan servis sa profesionalnim pristupom pri sagledavanja negativnih efekata i mogućih posledica. Dobro održavanje i isplanirana preventiva su jednako značajni kod desktop i laptop kompjutera. Znamo da slično važi za automobile pa čak i za ljudsko zdravlje. Uvek je bolje sprečiti, da se izbegne popravka računara, nego lečiti. Nasuprot drugih u Beogradu, mi sveobuhvatno sagledavamo probleme vašeg kompjutera i brzo rešavamo kako kvarove hardvera, tako i razne "padove" softvera. Ukoliko vam je neko drugi iz Beograda uradio procenu kompjutera - laptopova na 12.000 dinara, nemojte mu verovati, jer on (recimo) vredi 44.000 dinara - možda je baš toliko cena nove laptop konfiguracije kada ga ustvari trenutno nemate! Zato pažljivo ispitajte mogućnost da stručna popravka laptopova, dobro održavanje produže životni vek svog "obolelog" laptopa. Najavite posetu za besplatan pregled i procenu funkcionalnosti svog laptopa. Iako nije najpoznatije mesto u Beogradu u gde se obavlja popravka računara na potezu ZEMUN - NBGD, PC & Laptop Servis Laptopova Kod Fontane je mnogima nekako često usput.servis računara novi beogradDa vas zamolimo, korisno je da prvo telefonom konsultujete našeg servisera oko konkretne prirode problema vašeg kompjutera odnosno laptopa. Ovaj servis računara ima strpljenja za vaš trud da vašim običnim rečima opišete svoj problem i da saznate da li je uspešan servis laptopova i desktopova uopšte moguće i isplativo rešenje. Dešava se da naš korisnik telefonom odmah dobije odgovarajući savet i da tada samostalno "popravi" stvar, bez odlaska u neki drugi servis odnosno neko drugo mesto gde se obavlja u Beogradu. Nije retko ni, da posle detaljnog opisa svog problema korisnik odmah bude preusmeren u drugi specijalizovani laptop servis laptopova, u kome se radi posebna specijalistička popravka odredjenih laptop konfiguracija (Beograd).


Neprijatelji kompjutera i laptopovaBilo da imate laptop ili desktop računar, prašina je glavni uzrok kvarova. Ima je dovoljno svuda oko vas, čak i u domovima zdravlja ili najčistijim apotekama. Tiho prolazi kroz kućišta PC-a i laptopova taložeći se na komponentama, ometajući njihovo prirodno hlađenje. Ubrzo počinju prvi simptomi uslovljeni pregrevanjem desktopa i češćim pregrevanjem laptopova. Za kućišta sa nekoliko ventilatora u funkciji, prašina je pogubna jer ometa planirani protok vazduha za normalno hlađenje komponenti. Ukoliko se vaš računar / laptop ne čisti redovno, njegove komponente rade u stanju termičke napetosti kada im vek trajanja opada za 30-70%! Slična je i popravka laptopova, jer pregrevanje počinje već posle svega par meseci eksploatacije. Ukoliko tada ne obavite blagovremeni pc servis i kontrolni pregled svojih laptopova tj. kompjutera, moguć je ozbiljan kvar sistema sa vašim dodatnim troškovima zbog zastoja u vašim poslovima čiji je indirektni uzrok iznenadna i skupa popravka računara. Imajte u vidu da se ovde rutinski obavlja gotovo svaka popravka ili intervencija.


(SNOOPY)
PCS kod Fontane


Neopreznost korisnika "podržana" nepažnjom i neznanjem dovodi do primetnih nevolja u radu. Iskustvo za PC servis Beograd govori da skoro 50% korisnika PC-a i laptop kompjutera, ostavlja na istom prostoru hard-diska snimljene sistemske programe i svoje korisničke podatke (jedna particija). Nažalost neki veliki brendovi isporučuju gotove laptopove sa jednom jedinom preinstaliranom particijom. U slučaju softverske havarije a i kvara na hard-disku gubite sistemske programe, a uz njih na žalost izgube se kompletni podaci, jer je rešenje često nemoguća misija. Na vaš zahtev naš PC servis ispravlja ovu anomaliju definisanjem korisničke i sistemske particije. Problem je i kada se na vašem hard-disku popunjenost kreće preko 85%! Nijedan laptop servis vam neće preporučiti defragmentaciju hard-diska koju svi rado aktivirate. Oslobodite prostor brisanjem nepotrebnih sadržaja, sigurno ih ima na vašem hard disku. Nezaštićenost softvera, uz slabu kontrolu pristupa vašim podacima najskuplji je neprijatelj. Pored zaboravnosti da donesete desktop računar odnosno vaš laptop u PC servis računara Beograd na redovan preventivni pregled, česte greške su nekontrolisan i lak pristup do tastature, nedostatak dobrih pristupnih lozinki, slaba antivirusna programska zaštita, kao i nemar u pravljenju cikličnih kopija vaših važnih dokumenata, slika, multimedije.pc servis n.beogradSaveti za pravilno korišćenje računara.
Može li da se izbegne popravka?- popravka laptopova nije jednostavana - zaboravite metodu "uradi sam", odmah pozovite laptop servis laptopova
bar 2X godišnje obavite "higijenski" servis računara, uklonite prašinu sa ventilatora i otvora za ventilaciju kompjutera
nemojte stalno paliti-gasiti kompjuter i laptop, bolje je da stoji uključen i da sam "štedi" struju
- kada pijete kafu, sok, vodu... neka čaša stoji bar 0,5m dalje od tastature, pogotovo laptopova
- preko "zatvorenih" laptopova nemojte ništa stavljati odozgo, čak ni račun za mobilni
odaberite i kupite kvalitetan anti-virusni program, ukoliko je moguće tipa "internet security"
bar tri puta godišnje detaljno skenirajte hard-disk svog kompjutera zbog virusa i ostalih malicioznih dejstava
redovno obnavljajte operativni sistem [windows update] kako računara tako i za laptop
obavezno podelite prostor na hard-disku na deo za "sistem" i poseban deo za "podatke"
- često nemate dovoljno RAM memorije, dokupite par gigabajta, investicija vam se vrlo brzo vraća
izbegavajte dodatke [plug-in-ove] i search-opcije za vaše web-brausere, nikakav dobitak, samo usporavaju rad
izbegavajte isprobavanja nepoznatih besplatnih softvera i krekovanih programa
izbegavajte defragmentaciju hard-diska i razne registry "cleanere", jer je poboljšanje zanemarivo i besmisleno
- drajvere za komponente svojih računara skidajte isključivo od proizvođača, sve ostalo je PREVARA
unapredite grupisanje, organizaciju i način dupliranja (backup) svojih važnih privatnih podataka
snimajte često "backup" kopiju na eksterni hard-disk, USB, DvD, po usvojenom cikličnom rasporedu
u slučaju "pada sistema" odmah prekinite rad kompjutera, konsultujte servis, tad je veća šansa za spas podataka
- ne pokrećite sistemske "recovery" procedure, jer one često dodatno pogoršaju već lošu situaciju, pa sređivanje startnih procedura sistema i pristup podacima nisu više mogućiRaspitajte se o posebnim uslugama.
Servis, Popravka, Održavanje.Ako imate pojedinačni akutni problem u radu računara, bilo u hardveru bilo u sistemskom softveru, to pozitivno rešavamo na lokaciji servisa po potrebi i na vašoj lokaciji. Ukoliko imate grupu kompjutera, verovatno imate i grupu redovnih uobičajenih problema. Sklapanjem UGOVORA o mesečnom preventivnom održavanju hardvera, sistemskog softvera i organizacije vaših podataka, ostvarićete merljivu uštedu u kadrovskim resursima i opremi. Znači, naša primarna delatnost je pregled, popravka i održavanje računara, specijalizovanih kompjutera kao i servis laptopova koje nam poverite. Radi se i hardverska popravka tableta ali bez podrske za softver tablet računara. Gledajući brojne servis kompjutera na teritoriji celog Beograda, mi nismo ni najbrži ni najbolji u gradu. Svi mi uglavnom nudimo slično, nekad isto, a opet na neki svoj način. U našem servisu je akcenat na razumevanju korisnika kroz intenzivniju komunikaciju, kroz vrlo pošten, transparentan i spontan odnos. Zbog toga značajna većina zadovoljnih korisnika dolazi nam ponovo godinama i često prenosi preporuke svojim prijateljima i firmama. Tada je to zaista dobar osećaj.


    Prodaja kompjutera - PC konfiguracija, monitora.
    Prodaja laptopova, softvera.

    Kada se suočite sa činjenicom da na vašem uređaju nije moguća popravka ili je servis preskup i neisplativ, dolazite u situaciju za nabavku novog računara. Novo je novo, a kod nas imate samo najbolje i verujte da nije jeftino. Prodaja računara kod nas ide preko Tetracom DOO Beograd, kao i prodaja laptopova, naravno novih sa garancijom 2-3 godine. Svaka konfiguracija računara je brižljivo izkoncipirana a svaki laptop je među najboljima u svojoj klasi. Prodaja kompjutera uključuje i osnovne jeftinije modele koji nisu predstavljeni na sajtu, ali ih možete direktno poručiti. Kao i uvek, Zemun i Novi Beograd imaju i ovde male dodatne pogodnosti.

     
    Naša prodaja računara Beograd daje mali POKLON kod laptop  kompjutera i desktop računara čija prodajna cena prelazi 60.000 dinara. Dobijate jednu plaćenu licencu za program Kaspersky Internet Security, koji je dugogodišnji lider u zaštiti privatnih i poslovnih kompjutera. Za sve ostale toplo preporučujemo da kupite ovaj program preko ovlašćenog predstavnika SINGI DOO Beograd.    Besplatni Programi - PC Servis Laptopova Kod Fontane    servis računara zemun nbg


    Svi mi volimo besplatno. Besplatni programi danas sačinjavaju značajan udeo softverskog tržišta u svetu računara. Mnogi od njih su vrhunskog kvaliteta, precizno testirani od strane ekspertskog autorskog tima. Neki besplatni programi su proizvod malih neafirmisanih programerskih firmi, koje na taj način stiču ugled i popularnost. Već dugi niz godina najpoznatiji principi upotrebe besplatnih programa se zasnivaju na shareware i freeware konceptima. Shareware - uzmi i probaj, ukoliko ti odgovara plati. Freeware - (to volim) uzmi, radi šta hoćes i ne moraš da platiš, ako ti se puno sviđa možeš da im doniraš neku crkavicu i tako podržiš njihovu ideju i rad. Prošetajte malo po Internetu, bićete iznenađeni koliko mnogo tema i poslova možemo do kraja da odradimo sa NULA dinara troškova. YES!

    Besplatni operativni sistem? Arghhhh! Ta tema prevazilazi okvire ovog teksta. Na ruševinama legendarnog UNIX-a izrasla je brojna familija moćnih i besplatnih LINUX operativnih sistema prilagodjenih za rad PC isto i za laptop. Prodaja računara uz nov laptop danas često isporučuje neki LINUX sa dopadljivim grafičkim interfejsom koji prilično podseća na Windows. E tu nastaje problem za neinformisane korisnike, koji to bezuslovno usvajaju. Kasnije skapiraju da im za to treba saradnik, zatim kontrolor i na kraju viši savetnik. Tri u jedan i nova popravka za servisere! Da li ovakav korisnik treba da zavidi onome kome je uleteo novi laptop Toshiba i Windows 10 sa pipkanjem (touch-screen), možda recimo nekom ko je dobio dobro napunjen laptop MacBookPro? Da li je možda obratno? Neke od najtraženijih besplatnih programa možete preuzeti odmah sa ove stranice (dole). Generalno, preporuka je da vam vebsajt autora bude jedini izvor preuzimanja besplatnih programa. Izuzetak mogu biti provereni specijalizovani sajtovi koji opisuju i "ukazuju" na putanju do željenih programa.


                   Adobe Reader - obavezni standardni čitač PDF dokumenata (mnogi preporučuju već zastarelu verziju 9.5)
                   doPDF - pretvorite lako vaše slike, tabele, dokumenta (a može i kombinovano) u datoteku PDF formata
                   FooBar - neophodan program za preslušavanje skoro svih mogućih audio formata, jednostavno, lepo i brzo
                   Audacity - ozbiljan softver za audio i zvučne manipulacije zatim za konverzije raznih muzičkih formata
                   7-Zip - jedan od najpouzdanijih univerzalnih arhivera spakovanih datoteka, pouzdano raspakuje svaku arhivu
                   Firefox - ima li sigurnijeg rešenja za krstarenje Internetom - i dalje skoro najpopularniji internet brauser
                   Chrome - odličan i brz brauser sa podrškom jedne ogromne kompanije - najbrži rast popularnosti, inovacije
                   Opera - moderan i vrlo brz brauser + EMail klijent za Internet, ko traže više i uvek voli nešto novo
                   Maxthon - novo (staro) ime, precizan i brz brauser, mnogo novina, popularan na dalekom i bliskom Istoku
                   Thunderbird - email klijent za trajno čuvanje mejlova u računaru, pouzdano radi i slanje i prijem poruka
                   Recuva - obrisani podaci, prazna korpa, šta sad? ovo je jedan od najuspešnijih spasioca, pomalo opasan!
                   K-Lite Codecs - bezkompromisan komplet sistemskih podprograma i biblioteka za razne video i audio formate
                   Paint.NET - odličan za obrade i manipulacije fotografijama - slikama, kao solidna zamena za PhotoShop
                   Nero-9 - za narezivanje DvD medija, po mnogima i dalje najbolji softver, skraćena besplatna verzija
                   SKYPE - uživajte u direktnoj video-komunikaciji sa prijateljima, nezavisna najnovija instalacija za vaš računar
                   Team Viewer - omogućite totalnu direktnu kontrolu udaljenog računara, tandemski rad i transfer ne velikih fajlova
                   Google Earth - zabavite se uz satelitsku šetnju Planetom, otkrivanju tajanstvenih lokacija sa svih meridijana
                   COMODO - vrlo solidna višestruka zaštita od virusa i brojnih zamki interneta, pomalo krut ali vrlo stabilan
                   AVAST - kvalitetna višestruka zaštita od virusa i brojnih zamki interneta, trajnost 365 dana sa apdejtima
                   OLD VERSION - nostalgični raj za preuzimanje starijih stabilnih verzija nekada omiljenih programa, skoknite!    Panorama Fontane Novi Beograd, slikano sa iPhone 6s sa terase

    (Novi Beograd, Zemun, Rakovica, Bežanija, Dorćol, Banjica, Batajnica, Banovo Brdo, Voždovac, Surčin, Zvezdara, Miljakovac, Žarkovo, Dedinje, Mirijevo, Konjarnik, Medak, Karaburma, Kumodraž, Borča)